Navigatiekoppelingen overslaandefault

b516f7ea-7093-40eb-8f6c-3fb6a0d84015

Bijeenkomsten

Hieronder vind je een overzicht van alle bijeenkomsten die op dit moment ingepland staan. Heb je aanvullende vragen of kun je iets niet vinden? Stuur dan een mailtje naar evenementen@tln.nl.

2021

Oktober

APELDOORN, Van Golsteinlaan 20

Train de trainer ‘Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf’

Vanwege de complexiteit van de regelgeving en het risico op hoge boetes tijdens weg- en bedrijfscontroles is het van groot belang dat beroepschauffeurs de juiste informatie krijgen. Om de kennis van de trainers voor deze trainingen te waarborgen organiseert TLN een training voor trainers van de code 95 training ‘Rij- en rusttijden, digitale en smart tachograaf’. Met deze training wil TLN veel onduidelijkheid wegnemen en de trainers volledig bijpraten over de laatste wijzigingen van de rij- en rusttijden en smart tacho versie 2 zoals in het Mobility Package is vastgesteld.

 

6 deelnemersInschrijven tot 22-10-2021

 

Online informatiebijeenkomst: Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2021-2022

Wij nodigen je van harte uit voor een extra online informatiebijeenkomst “Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2021-2022”. Tijdens deze online bijeenkomst wordt het Rapport Kostenontwikkeling in het wegvervoer, dat onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia heeft opgesteld, cijfermatig toegelicht. Daarnaast wordt ingegaan op de marktomstandigheden die de forse kostenstijging verder opdrijven. 

Roger van Straaten van TLN presenteert de uitkomsten en geeft informatie over het gebruik van de gegevens in de praktijk. Uiteraard kun je tijdens de teambijeenkomst je vragen over de kostenontwikkelingen stellen. 
 

114 deelnemersInschrijven tot 28-10-2021

 

Online sessie “Registratie overtredingen in ERRU register; wat is uw risico?”

Vanaf 1 maart 2021 is het ERRU-register in Nederland in werking getreden. ERRU is een Europees digitaal netwerk van nationale registers waarin alle vergunninghouders en vervoersmanagers zijn opgenomen, die onherroepelijke overtredingen binnen de EU hebben begaan op het gebied van de vervoerswetgeving.
 
Het ERRU registreert onherroepelijke overtredingen binnen de EU op het gebied van de Europese vervoerswetgeving, zoals de rij- en rusttijden, tachograaf, vergunningseisen, de afmetingen en gewichten en de technische staat van het voertuig. Maar ook bijvoorbeeld de wetgeving rondom gevaarlijke stoffen.
 

16 deelnemersVolgeboekt

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop ‘Basiskennis toepassing cao’, Zoetermeer

Hoe schaal ik een medewerker in? Wanneer is een tredeverhoging noodzakelijk? Hoe bereken je het ziekengeld? Hoe werkt tijd voor tijd? Zo maar een aantal  vragen die in de praktijk veel voorkomen. In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) zijn hierover afspraken gemaakt. De cao is veelomvattend en de workshop ‘Basiskennis toepassing cao’ geeft handvatten hoe bepaalde artikelen te interpreteren. Het op juiste wijze toepassen van de cao staat centraal tijdens deze workshop. Er wordt onder andere gewerkt met verschillende praktijkcasussen en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De workshop wordt verzorgd door de adviseurs van Team Advies Sociaal.
 

16 deelnemersInschrijven tot 27-10-2021

2021

November

 

Bestuursvergadering deelmarkt Ferry-AFTO

Het deelmarktbestuur komt meerdere malen per jaar bijeen en bespreekt deelmarktspecifieke onderwerpen.

0 deelnemersInschrijven tot 01-11-2021

 

Online versnelde training rij- en rusttijden, smart tacho en analyseren tacho gegevens

Uit afgenomen TLN rijtijdenscans en uit bedrijfscontroles van ILT blijkt dat het veel voorkomt dat tachograafgegevens én chauffeursgegevens ontbreken. Oorzaken hiervan zijn onder andere verkeerde bedrijfskaarten, het downloaden van de verkeerde periode en niet gedownloade voertuigen.
Iedere dag die in de administratie ontbreekt kan leiden tot hoge boetes.

8 deelnemersInschrijven tot 29-10-2021

 

Online informatiebijeenkomst: Kostenontwikkeling in het wegvervoer 2021-2022

Wij nodigen je van harte uit voor een extra online informatiebijeenkomst “Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2021-2022”. Tijdens deze online bijeenkomst wordt het Rapport Kostenontwikkeling in het wegvervoer, dat onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia heeft opgesteld, cijfermatig toegelicht. Daarnaast wordt ingegaan op de marktomstandigheden die de forse kostenstijging verder opdrijven. 

Roger van Straaten van TLN presenteert de uitkomsten en geeft informatie over het gebruik van de gegevens in de praktijk. Uiteraard kun je tijdens de teambijeenkomst je vragen over de kostenontwikkelingen stellen. 
 

77 deelnemersInschrijven tot 02-11-2021

 

Online workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

11 deelnemersVolgeboekt

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop functiewaardering in Zoetermeer

In deze workshop krijg je uitleg over wat functiewaardering is en wat daarbij komt kijken. Twee ervaren functieanalisten van het Sectorinstituut Transport en Logistiek vertellen je hoe functiewaardering binnen de cao voor het Beroepsgoederenvervoer moet worden toegepast. Gedurende de middag ga je zelf aan de slag met het indelen van oefenfuncties uit de praktijk.

12 deelnemersVolgeboekt

 

Bestuursvergadering deelmarkt DTSA

Het deelmarktbestuur komt meerdere malen per jaar bijeen en bespreekt deelmarktspecifieke onderwerpen.

0 deelnemersInschrijven tot 03-11-2021

VIANEN UT, Prins Bernhardstraat 75

DTSA Ledenvergadering

Beste DSTA-leden,

Het is bijna zover. Na ruim anderhalf jaar nodigen we jullie graag uit voor de (fysieke) ledenbijeenkomst van de DTSA op woensdag 3 november a.s. van 15.30 uur (inloop) tot 20.30 uur. Dit keer hebben we professioneel autocoureur en sportief directeur van de Grand Prix Formule 1 van Nederland, Jan Lammers, als gastspreker op het programma staan. Lammers kreeg bij het grote publiek naamsbekendheid door zijn optreden in 1979 in de Formule 1. Daarna boekte hij nog vele andere successen waaronder het winnen van de 24 uur van Le Mans. Tijdens de bijeenkomst zal Lammers vertellen over zijn passie voor de autosport, maar vooral terugblikken op de onlangs in Zandvoort gehouden Grand Prix Formule 1. In vele opzichten een groot succes, niet in de laatste plaats door de winst van Max Verstappen. Interessant is te horen voor welke (logistieke) uitdagingen Jan en zijn team stonden om dit ongekend grote sportevenement te laten slagen.

Kortom, deze bijeenkomst mag je niet missen en is weer een prachtige gelegenheid om eens goed bij te praten.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Peter Jonkers, E pjonkers@tln.nl
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de afdeling Evenementen, E evenementen@tln.nl 

Graag tot ziens op 3 november a.s.

Met vriendelijke groet, mede namens het bestuur,

Albert Hendrikse
voorzitter DTSA

69 deelnemersInschrijven tot 03-11-2021

APELDOORN, Soerenseweg 73

Logistieke Services Voorwaarden (LSV) Apeldoorn

Intensieve 1-daagse training LSV
De LSV geven de ‘rechten en plichten’ aan van de logistiek dienstverlener en de opdrachtgever en kunnen van toepassing worden verklaard op allerlei soorten gecombineerde logistieke activiteiten zoals lossen, inslag, opslag, voorraadbeheer, assemblage, orderbehandeling, vervoer en zogenaamd ‘doen vervoeren’ (expeditie). Omgaan met ‘juridische teksten’ is niet de core-business van een logistiek dienstverlener. TLN Opleidingen organiseert daarom voor de negende maal de succesvolle training ‘LSV’.
Deze intensieve training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen en is bedoeld voor commercieel (inkoop / verkoop) managers, bedrijfsjuristen, directeur-eigenaren en verder iedereen die zich op de een of andere manier bezig houdt met contractonderhandelingen, claimbeheer, schadeafwikkeling en/of verzekeringen. Omdat de LSV zich voor een belangrijk deel richten op warehouseactiviteiten is deze training minder geschikt voor bedrijven die geen gebruik maken van een eigen warehouse of dat van een ander.
 
 

14 deelnemersInschrijven tot 03-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Rendabel Ondernemen, Zoetermeer

Ken je cijfers en maak je bedrijf (meer) rendabel!
Wat is jouw stip op de horizon? Op welke manier vertaal je dat naar (financiële) doelstellingen en wat is de rol van de kostprijs hierin? Wil je hiermee aan de slag? Dan is dit de ideale training voor jou! Tijdens de training Rendabel ondernemen krijg je op een praktische manier inzicht in welke stappen kunnen bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat. Er wordt gebruik gemaakt van herkenbare praktijkvoorbeelden. De training, bestaande uit 3 dagdelen, is bedoeld voor ondernemers en/of managers werkzaam in de sector transport en logistiek.

 

2 deelnemersInschrijven tot 02-11-2021

APELDOORN, Van Golsteinlaan 20

Workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

9 deelnemersInschrijven tot 04-11-2021

OSS, Nelson Mandelaboulevard 22

Training Sociale Veiligheid en Omgaan met Stress (code 95), Oss

Minder stress, meer plezier, lager verzuim!
Vrachtwagenchauffeurs worden vaak blootgesteld aan werkstress en conflicten binnen hun werk. Vooral door agressie van andere weggebruikers, het vinden van een geschikte rustplaats en de druk van rijtijden. Conflicten en stress leveren bij chauffeurs fysieke klachten op. Door stress hebben vrachtwagenchauffeurs slaapgebrek en zijn zij oververmoeid. En dat is een van de oorzaken van ongelukken. 
Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten en stress. Wanneer je werknemers een gerichte training laat volgen, werk je actief mee aan bewustwording en stresspreventie. Dat doet niet alleen iets met de sfeer in het bedrijf, een gevolg kan ook zijn dat het verzuimcijfer daalt.

De code 95 training Sociale veiligheid en omgaan met stress ‘Gas terug op stress’ geeft chauffeurs inzicht in wat stress is en hoe zij hieraan zelf kunnen werken. Ook voor planners en logistiek medewerkers is deze training nuttig. 
 

7 deelnemersInschrijven tot 05-11-2021

APELDOORN, Van Golsteinlaan 20

Effectief leidinggeven

TLN biedt een unieke 6-daagse training ‘Effectief leidinggeven’ aan, speciaal gericht op onze sector. Deze training bevat ook een tool om inzicht te krijgen in je talenten en je eigen gedrag: de Talent Motivatie Analyse (TMA).

Samen met jouw team wil je als leidinggevende het beste resultaat behalen. Hoe motiveer je jouw medewerkers om hier samen met jou aan te werken? 
Trainer Hans Swinkels leert je hoe jij van jouw collega’s medeondernemers maakt die elke dag met plezier het maximale resultaat willen behalen samen met jou en het team.
 

7 deelnemersInschrijven tot 04-11-2021

 

PowerBI

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van rapportages? Op basis van welke data stel je deze rapportages op? En is de data actueel genoeg om er snel betrouwbare beslissingen over te kunnen nemen? Kortom, het liefst wil je alle data automatisch verwerken, data uit verschillende bronnen samenvoegen, een totaaloverzicht hebben, actuele data gelijk kunnen raadplegen en op vrijdagochtend op de knop kunnen drukken zodat jouw wekelijkse rapportages in één keer klaar zijn. In samenwerking met Bricklog organiseert TLN een tweedaagse online training PowerBI specifiek gericht op de transport- en logistieke sector.

8 deelnemersVolgeboekt

UTRECHT, Jaarbeursplein 6

ICT & Logistiek beurs

Op 10 en 11 november 2021 vindt de beurs ICT & Logistiek, hét platform voor ICT toepassingen en diensten in de logistieke keten, weer plaats in de Jaarbeurs, Utrecht. Met het thema ‘Resilient Logistics: agility and connectivity’ is het gezamenlijke doel: een veerkrachtige logistieke sector die klaar is voor de toekomst. Ook TLN staat hier met een stand en verzorgt net als in voorgaande jaren, tours over de beurs in samenwerking met de vereniging van ICT leveranciers DALTI én een kennissessie door Wout van den Heuvel van TLN over het volgende onderwerp:  De toegevoegde waarde voor de ondernemer en de overheid van het Open Trip Model en het CBS op weg naar data gedreven werken in Transport en Logistiek! Einde handmatige invoer CBS enquête!

Via deze link kan je je alvast aanmelden!

Graag tot ziens op de beurs in Utrecht.


 

0 deelnemersInschrijven tot 10-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Ondernemer in bouwlogistiek

Pak je kans, verrijk je kennis en maak de juiste keuzes met de training “Ondernemer in bouwlogistiek”

Veranderingen in de transport- en logistieke sector en in de bouwsector vinden in hoog tempo plaats, denk aan regelgeving in milieuzonering, gewichtsbeperkingen, gebruik van hubs en uitwisseling van informatie. Ondernemen in de transportsector ten behoeve van de bouwsector is dan ook een grote uitdaging. Welke keuzes kan je als ondernemer in de bouwsector maken en wat is de juiste richting voor jouw bedrijf?
TLN speelt in op de wens van de deelmarkt Bouwmaterialenvervoer en biedt deze unieke training “Ondernemer in bouwlogistiek” (2 dagdelen) aan.

5 deelnemersInschrijven tot 09-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Training ‘Algemene Voorwaarden’

Wie kent ze niet: de kleine lettertjes? Iedereen heeft er mee te maken en niemand lijkt ze te lezen. En dat is gevaarlijk. Want die kleine lettertjes – in formele taal: de algemene voorwaarden – verdelen de risico’s tussen jou en je leverancier/dienstverlener. En dat gebeurt niet altijd op even eerlijke wijze. Om je op weg te helpen bij het herkennen én (her)verdelen van genoemde risico’s organiseert TLN op vrijdag 1 oktober en donderdag 11 november een 1-daagse training. Deze bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen en is met name interessant voor commercieel managers (inkoop/verkoop), bedrijfsjuristen, directeur-eigenaren en iedereen die zich bezighoudt met contractonderhandelingen, claimbeheer en/of schadeafwikkeling.
 

12 deelnemersInschrijven tot 10-11-2021

LEENDE, Valkenswaardseweg 44

Workshop Pensioenen, Eindhoven

Op verschillende locaties in het land biedt TLN in het najaar van 2021 weer de workshop ‘Pensioenen’ aan. Het doel van deze workshop is kennisoverdracht over de pensioenregeling van Pensioenfonds Vervoer. Op welke leeftijd kan een medewerker volledig met pensioen? Wat zijn de mogelijkheden om gedeeltelijk eerder met pensioen te gaan? Mag je een (gedeeltelijk) gepensioneerde weer in dienst nemen? En zo ja, moet ik dan nog premie betalen? Wat is voorwaardelijk pensioen? Wat houdt de nieuwe “zware beroepen” regeling in die onlangs in de CAO is afgesloten. Dit zijn enkele vragen die uitgebreid aan bod komen tijdens deze workshop.
 

16 deelnemersVolgeboekt

DEVENTER, Bimieweg 4

Themasessie & jaarvergadering Transfrigoroute Holland

Graag nodigen we jullie uit voor de jaarvergadering van Transfrigoroute Holland op vrijdag 12 november 2021 vanaf 12.30 uur in het nieuwe en eerste energie-neutrale Van der Valk hotel in Deventer. Na de lunch gaan we in gesprek met een panel bestaande uit collega-vervoerders en specialisten over het thema:
ZERO EMISSIE EN ALTERNATIEVE BRANDSTOFFEN, WIE IS AAN ZET?
 

41 deelnemersInschrijven tot 12-11-2021

ZWOLLE, Nieuwleusenerdijk 1

KTO Kennissessie ERRU register/ILT

Wat zijn de risico’s van het nieuwe ERRU register? ERRU staat voor European Register of Road Transport Undertakings. Iedere lidstaat moet in dit register de strafpunten bijhouden die zijn gekoppeld aan overtredingen. Dit zijn onder andere rijtijd, tachograaf, gewicht en ADR overtredingen. Onherroepelijke overtredingen die binnen de EU zijn begaan worden door lidstaten aan elkaar gemeld en geregistreerd. ERRU is in Nederland sinds 1 maart 2021 actief en inmiddels zijn de eerste strafpunten toegekend. Het overschrijden van het maximaal aantal punten kan leiden tot het intrekken van de NIWO vergunning.

Meer weten over het ERRU-register? Kom naar één van de KTO-kennissessies waarin we je informeren over dit register alsmede over de nieuwe Smart Tacho2 met nieuwe functies. Vanaf 21 augustus 2023 zal de Smart Tacho 2 in nieuw geregistreerde voertuigen aanwezig zijn. Belangrijk om te weten is dat voor internationaal transport geldt dat, vanaf bepaalde data, alle tachografen moeten zijn vervangen door een Smart Tacho 2.

40 deelnemersInschrijven tot 12-11-2021

 

Bestuursvergadering kring Fenex

Het Fenex bestuur komt meerdere malen per jaar bijeen en bespreekt specifieke onderwerpen voor Fenex.

0 deelnemersInschrijven tot 16-11-2021

TILBURG, Heraclesstraat 6

Gesprekstechnieken

TLN organiseert ook dit najaar weer de 3-daagse training ‘Gesprekstechnieken - Effectief onderhandelen met je in- en externe klant’, inclusief Talent Motivatie Analyse (TMA). De training wordt op 2 verschillende locaties gegeven. De marges in de transport- en logistieke sector zijn klein, en transport is niet gratis. Hoe vertaal je dit in een goede prijs voor de geleverde dienst? Hoe zorg je nou dat er een optimale uitkomst wordt bereikt met de klant en je eigen medewerkers met behoud van een goede relatie? En hoe houd je de gekozen richting vast binnen het team? Onderhandelingen en de daarbij behorende (interne en externe) gesprekstechnieken zijn daartoe voor een belangrijk deel bepalend. Tijdens deze training krijg je inzicht in de verschillende gesprekstechnieken en vaardigheden om de onderhandelingen en de gepaste opvolging vol vertrouwen, op een juiste manier in te stappen. 
 

4 deelnemersInschrijven tot 12-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop ‘Basiskennis toepassing cao’, Zoetermeer

Hoe schaal ik een medewerker in? Wanneer is een tredeverhoging noodzakelijk? Hoe bereken je het ziekengeld? Hoe werkt tijd voor tijd? Zo maar een aantal  vragen die in de praktijk veel voorkomen. In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) zijn hierover afspraken gemaakt. De cao is veelomvattend en de workshop ‘Basiskennis toepassing cao’ geeft handvatten hoe bepaalde artikelen te interpreteren. Het op juiste wijze toepassen van de cao staat centraal tijdens deze workshop. Er wordt onder andere gewerkt met verschillende praktijkcasussen en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De workshop wordt verzorgd door de adviseurs van Team Advies Sociaal.
 

17 deelnemersVolgeboekt

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

14 deelnemersInschrijven tot 16-11-2021

 

Online sessie “Registratie overtredingen in ERRU register; wat is uw risico?”

Vanaf 1 maart 2021 is het ERRU-register in Nederland in werking getreden. ERRU is een Europees digitaal netwerk van nationale registers waarin alle vergunninghouders en vervoersmanagers zijn opgenomen, die onherroepelijke overtredingen binnen de EU hebben begaan op het gebied van de vervoerswetgeving.
 
Het ERRU registreert onherroepelijke overtredingen binnen de EU op het gebied van de Europese vervoerswetgeving, zoals de rij- en rusttijden, tachograaf, vergunningseisen, de afmetingen en gewichten en de technische staat van het voertuig. Maar ook bijvoorbeeld de wetgeving rondom gevaarlijke stoffen.
 

8 deelnemersInschrijven tot 16-11-2021

 

Bestuursvergadering deelmarkt RMO

Het deelmarktbestuur komt meerdere malen per jaar bijeen en bespreekt deelmarktspecifieke onderwerpen.

0 deelnemersInschrijven tot 18-11-2021

 

Online workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

10 deelnemersVolgeboekt

ROSMALEN, Burg. Burgerslaan 50

Rendabel Ondernemen, Den Bosch

Ken je cijfers en maak je bedrijf (meer) rendabel!
Wat is jouw stip op de horizon? Op welke manier vertaal je dat naar (financiële) doelstellingen en wat is de rol van de kostprijs hierin? Wil je hiermee aan de slag? Dan is dit de ideale training voor jou! Tijdens de training Rendabel ondernemen krijg je op een praktische manier inzicht in welke stappen kunnen bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat. Er wordt gebruik gemaakt van herkenbare praktijkvoorbeelden. De training, bestaande uit 3 dagdelen, is bedoeld voor ondernemers en/of managers werkzaam in de sector transport en logistiek.

 

4 deelnemersInschrijven tot 16-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Versnelde training rij- en rusttijden, smart tacho en analyseren tacho gegevens, Zoetermeer

Deze training vindt plaats op locatie.
De spelregels omtrent de rij- rusttijden en het gebruik van de digitale- en smart tachograaf staan tijdens deze training centraal. Een belangrijk aspect in de training is de compleetheid van de tachograafadministratie. 
Uit afgenomen TLN rijtijdenscans en uit bedrijfscontroles van ILT blijkt dat het veel voorkomt dat tachograafgegevens én chauffeursgegevens ontbreken. Het tijdig analyseren van de tachograafgegevens kan dit voorkomen. Tijdens de training wordt een uitgebreid stappenplan besproken waarmee de gegevens kunnen worden geanalyseerd.


 

4 deelnemersInschrijven tot 17-11-2021

 

Werven en behouden van personeel - groep 9

De afgelopen jaren is het werven van personeel blijvend veranderd. We hebben te maken met vergrijzing, de inhoud van de transport en logistieke functies verandert door invloed van technologische ontwikkelingen en personeel is moeilijk te vinden. Doelgroepgerichte communicatie is nu belangrijker dan ooit. De strijd om de best passende medewerker wordt alleen maar groter.
 
Daarnaast wil je het personeel dat je in dienst hebt en waar je tevreden over bent, graag behouden. Maar hoe zorg je hiervoor? Wat maakt jou als werkgever uniek en hoe kan je deze unieke punten inzetten om zo jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt? Om hier antwoord op te geven heeft TLN Opleidingen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek de online training ‘Werven en behouden van personeel’, speciaal voor de transport- en logistieke sector opgezet.

 

9 deelnemersVolgeboekt

 

Online workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

11 deelnemersVolgeboekt

ROSMALEN, Burg. Burgerslaan 50

Workshop Functiewaardering in Den Bosch

In deze workshop krijg je uitleg over wat functiewaardering is en wat daarbij komt kijken. Twee ervaren functieanalisten van het Sectorinstituut Transport en Logistiek vertellen je hoe functiewaardering binnen de cao voor het Beroepsgoederenvervoer moet worden toegepast. Gedurende de middag ga je zelf aan de slag met het indelen van oefenfuncties uit de praktijk.

10 deelnemersInschrijven tot 19-11-2021

APELDOORN, Van Golsteinlaan 20

Effectieve Functioneringsgesprekken deel 1, Apeldoorn

Transport en Logistiek Nederland (TLN) nodigt je uit voor de gratis workshop ‘Effectieve functioneringsgesprekken deel 1’. Ook in het najaar van 2021 kan je weer op verschillende locaties terecht voor deze workshop die wij speciaal voor leden organiseren. Vele enthousiaste deelnemers gingen jou al voor. De workshop heeft tot doel de deelnemers praktische handvatten te geven en vaardigheden op te laten doen voor het effectief voeren van functioneringsgesprekken.
 

14 deelnemersVolgeboekt

 

Werven en behouden van personeel - groep 10

De afgelopen jaren is het werven van personeel blijvend veranderd. We hebben te maken met vergrijzing, de inhoud van de transport en logistieke functies verandert door invloed van technologische ontwikkelingen en personeel is moeilijk te vinden. Doelgroepgerichte communicatie is nu belangrijker dan ooit. De strijd om de best passende medewerker wordt alleen maar groter.
 
Daarnaast wil je het personeel dat je in dienst hebt en waar je tevreden over bent, graag behouden. Maar hoe zorg je hiervoor? Wat maakt jou als werkgever uniek en hoe kan je deze unieke punten inzetten om zo jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt? Om hier antwoord op te geven heeft TLN Opleidingen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek de online training ‘Werven en behouden van personeel’, speciaal voor de transport- en logistieke sector opgezet.

 

10 deelnemersVolgeboekt

EINDHOVEN, Noord-Brabantlaan 309

Train de trainer ‘Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf’

Vanwege de complexiteit van de regelgeving en het risico op hoge boetes tijdens weg- en bedrijfscontroles is het van groot belang dat beroepschauffeurs de juiste informatie krijgen. Om de kennis van de trainers voor deze trainingen te waarborgen organiseert TLN een training voor trainers van de code 95 training ‘Rij- en rusttijden, digitale en smart tachograaf’. Met deze training wil TLN veel onduidelijkheid wegnemen en de trainers volledig bijpraten over de laatste wijzigingen van de rij- en rusttijden en smart tacho versie 2 zoals in het Mobility Package is vastgesteld.

 

7 deelnemersInschrijven tot 25-11-2021

GORINCHEM, Franklinweg 2

KTO Kennissessie ERRU register/ILT

Wat zijn de risico’s van het nieuwe ERRU register? ERRU staat voor European Register of Road Transport Undertakings. Iedere lidstaat moet in dit register de strafpunten bijhouden die zijn gekoppeld aan overtredingen. Dit zijn onder andere rijtijd, tachograaf, gewicht en ADR overtredingen. Onherroepelijke overtredingen die binnen de EU zijn begaan worden door lidstaten aan elkaar gemeld en geregistreerd. ERRU is in Nederland sinds 1 maart 2021 actief en inmiddels zijn de eerste strafpunten toegekend. Het overschrijden van het maximaal aantal punten kan leiden tot het intrekken van de NIWO vergunning.

Meer weten over het ERRU-register? Kom naar één van de KTO-kennissessies waarin we je informeren over dit register alsmede over de nieuwe Smart Tacho2 met nieuwe functies. Vanaf 21 augustus 2023 zal de Smart Tacho 2 in nieuw geregistreerde voertuigen aanwezig zijn. Belangrijk om te weten is dat voor internationaal transport geldt dat, vanaf bepaalde data, alle tachografen moeten zijn vervangen door een Smart Tacho 2.

35 deelnemersInschrijven tot 12-11-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Code95 Training Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho

Verloopt jouw code 95 op 10 september en heb je nog punten nodig voor verlenging?
TLN organiseert trainingen Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho op diverse data en locaties.

Al jaren organiseert TLN, als dé deskundige op het gebied van rij- en rusttijden en de digitale tachograaf, de ‘Code 95 training rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho’.

De training kan in het kader van de verplichte nascholing worden gevolgd en telt mee voor zeven Code 95 punten.

5 deelnemersInschrijven tot 26-11-2021

APELDOORN, Van Golsteinlaan 20

Workshop ‘Basiskennis toepassing cao’, Apeldoorn

Hoe schaal ik een medewerker in? Wanneer is een tredeverhoging noodzakelijk? Hoe bereken je het ziekengeld? Hoe werkt tijd voor tijd? Zo maar een aantal  vragen die in de praktijk veel voorkomen. In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) zijn hierover afspraken gemaakt. De cao is veelomvattend en de workshop ‘Basiskennis toepassing cao’ geeft handvatten hoe bepaalde artikelen te interpreteren. Het op juiste wijze toepassen van de cao staat centraal tijdens deze workshop. Er wordt onder andere gewerkt met verschillende praktijkcasussen en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De workshop wordt verzorgd door de adviseurs van Team Advies Sociaal.
 

16 deelnemersVolgeboekt

2021

December

ZWOLLE, Schuttevaerkade 40

Versnelde training rij- en rusttijden, smart tacho en analyseren tacho gegevens, Zwolle

Deze training vindt plaats op locatie.
De spelregels omtrent de rij- rusttijden en het gebruik van de digitale- en smart tachograaf staan tijdens deze training centraal. Een belangrijk aspect in de training is de compleetheid van de tachograafadministratie. 
Uit afgenomen TLN rijtijdenscans en uit bedrijfscontroles van ILT blijkt dat het veel voorkomt dat tachograafgegevens én chauffeursgegevens ontbreken. Het tijdig analyseren van de tachograafgegevens kan dit voorkomen. Tijdens de training wordt een uitgebreid stappenplan besproken waarmee de gegevens kunnen worden geanalyseerd.


 

10 deelnemersInschrijven tot 30-11-2021

BREDA, Minervum 7090

Workshop aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten

Geen werkgever kan eromheen, het arbeidsrecht. En dan met name de regels die gelden bij het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten. Die regels kunnen ook niet los van elkaar worden gezien. De regels rondom ontslag beginnen namelijk al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst; een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt anders dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor werkgevers is het belangrijk om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

In 2020 en 2021 is een aantal wetten en regels in werking getreden die gevolgen hebben voor het aangaan en eindigen van arbeidsovereenkomsten:

 • de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), met gevolgen voor het ontslagrecht en de transitievergoeding;
 • de Regeling compensatie transitievergoeding bij ontslag van een werknemer die meer dan twee jaar ziek is;
 • de Compensatie transitievergoeding voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd of overlijden van de werkgever.

Kortom, het arbeidsrecht is volop in beweging!


 

10 deelnemersInschrijven tot 02-12-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Effectieve Functioneringsgesprekken deel 1, Zoetermeer

Transport en Logistiek Nederland (TLN) nodigt je uit voor de gratis workshop ‘Effectieve functioneringsgesprekken deel 1’. Ook in het najaar van 2021 kan je weer op verschillende locaties terecht voor deze workshop die wij speciaal voor leden organiseren. Vele enthousiaste deelnemers gingen jou al voor. De workshop heeft tot doel de deelnemers praktische handvatten te geven en vaardigheden op te laten doen voor het effectief voeren van functioneringsgesprekken.
 

9 deelnemersInschrijven tot 06-12-2021

ROTTERDAM, Maaskade 120

Fenex diner 2021

We kijken er enorm naar uit om in deze tijd weer een Fenex-diner te kunnen organiseren. Een tijd waarin de supply chain in de hele wereld piept en kraakt, waarin de rimpelingen in de economie voor enorme golven in de wereld van de logistiek zorgen én een tijd waarin de rol van de expediteur alleen maar groter en belangrijker wordt. Maar ook een tijd waarin we als sector uitdagingen hebben op het gebied van personeel, digitalisering en een veranderende markt.

Het is dan ook een grote eer dat de demissionair Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane Alexandra van Huffelen met ons in gesprek gaat en haar visie deelt. Daarnaast zijn we net zo vereerd met de komst van Jacco Vonhof Voorzitter MKB Nederland, die de stand van MKB Nederland met ons zal bespreken.

De avond staat onder de bezielende, altijd prikkelende en scherpe leiding van BNR presentator Rens de Jong.

Graag heffen wij op 7 december met alle leden en relaties van Fenex het glas op een inspirerende, leerzame en gezellige avond !

 

72 deelnemersInschrijven tot 30-11-2021

BREDA, Bavelseparklaan 7

Effectieve Functioneringsgesprekken deel 2, BredaTransport en Logistiek Nederland (TLN) nodigt je uit voor de gratis workshop ‘Effectieve functioneringsgesprekken deel 2’ die wij speciaal voor de leden organiseren. Vele enthousiaste deelnemers gingen jou al voor. 
De workshop heeft tot doel de deelnemers praktische handvatten te geven en vaardigheden op te laten doen voor het effectief voeren van functioneringsgesprekken. Deze workshop is een verdieping op deel 1 en alleen bestemd voor deelnemers die deel 1 al eerder hebben gevolgd.
 

8 deelnemersVolgeboekt

 

GEANNULEERD Online sessie “Registratie overtredingen in ERRU register; wat is uw risico?”

Vanaf 1 maart 2021 is het ERRU-register in Nederland in werking getreden. ERRU is een Europees digitaal netwerk van nationale registers waarin alle vergunninghouders en vervoersmanagers zijn opgenomen, die onherroepelijke overtredingen binnen de EU hebben begaan op het gebied van de vervoerswetgeving.
 
Het ERRU registreert onherroepelijke overtredingen binnen de EU op het gebied van de Europese vervoerswetgeving, zoals de rij- en rusttijden, tachograaf, vergunningseisen, de afmetingen en gewichten en de technische staat van het voertuig. Maar ook bijvoorbeeld de wetgeving rondom gevaarlijke stoffen.
 

0 deelnemersInschrijven tot 06-10-2021

 

PowerBI

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van rapportages? Op basis van welke data stel je deze rapportages op? En is de data actueel genoeg om er snel betrouwbare beslissingen over te kunnen nemen? Kortom, het liefst wil je alle data automatisch verwerken, data uit verschillende bronnen samenvoegen, een totaaloverzicht hebben, actuele data gelijk kunnen raadplegen en op vrijdagochtend op de knop kunnen drukken zodat jouw wekelijkse rapportages in één keer klaar zijn. In samenwerking met Bricklog organiseert TLN een tweedaagse online training PowerBI specifiek gericht op de transport- en logistieke sector.

4 deelnemersInschrijven tot 13-12-2021

ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop Pensioenen, Zoetermeer

Op verschillende locaties in het land biedt TLN in het najaar van 2021 weer de workshop ‘Pensioenen’ aan. Het doel van deze workshop is kennisoverdracht over de pensioenregeling van Pensioenfonds Vervoer. Op welke leeftijd kan een medewerker volledig met pensioen? Wat zijn de mogelijkheden om gedeeltelijk eerder met pensioen te gaan? Mag je een (gedeeltelijk) gepensioneerde weer in dienst nemen? En zo ja, moet ik dan nog premie betalen? Wat is voorwaardelijk pensioen? Wat houdt de nieuwe “zware beroepen” regeling in die onlangs in de CAO is afgesloten. Dit zijn enkele vragen die uitgebreid aan bod komen tijdens deze workshop.
 

16 deelnemersVolgeboekt

RIDDERKERK, Krommeweg 1

Bestuursvergadering deelmarkt AZV

Het deelmarktbestuur komt meerdere malen per jaar bijeen en bespreekt deelmarktspecifieke onderwerpen.

0 deelnemersInschrijven tot 16-12-2021

EPE, Dellenweg 115

Effectieve Functioneringsgesprekken deel 1, Epe-Zwolle

Transport en Logistiek Nederland (TLN) nodigt je uit voor de gratis workshop ‘Effectieve functioneringsgesprekken deel 1’. Ook in het najaar van 2021 kan je weer op verschillende locaties terecht voor deze workshop die wij speciaal voor leden organiseren. Vele enthousiaste deelnemers gingen jou al voor. De workshop heeft tot doel de deelnemers praktische handvatten te geven en vaardigheden op te laten doen voor het effectief voeren van functioneringsgesprekken.
 

12 deelnemersInschrijven tot 15-12-2021

ZALTBOMMEL, Hogeweg 65

Workshop ‘Basiskennis toepassing cao’, Zaltbommel

Hoe schaal ik een medewerker in? Wanneer is een tredeverhoging noodzakelijk? Hoe bereken je het ziekengeld? Hoe werkt tijd voor tijd? Zo maar een aantal  vragen die in de praktijk veel voorkomen. In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) zijn hierover afspraken gemaakt. De cao is veelomvattend en de workshop ‘Basiskennis toepassing cao’ geeft handvatten hoe bepaalde artikelen te interpreteren. Het op juiste wijze toepassen van de cao staat centraal tijdens deze workshop. Er wordt onder andere gewerkt met verschillende praktijkcasussen en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De workshop wordt verzorgd door de adviseurs van Team Advies Sociaal.
 

16 deelnemersVolgeboekt