Navigatiekoppelingen overslaandetail

58f91971-721c-45cf-b302-8ef382826726

 — ZOETERMEER, Boris Pasternaklaan 22

Workshop Verzuim en Duurzame inzetbaarheid - Zoetermeer

donderdag 23 mei
09:00 tot 16:30 uur

TLN Transport en Logistiek Nederland
Routebeschrijving

Boris Pasternaklaan 22
2719 DA ZOETERMEER

14 deelnemers

Workshop Verzuim en Duurzame inzetbaarheid - Zoetermeer

Daarnaast is duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijker onderwerp, omdat het niet alleen de gezondheid maar ook de betrokkenheid van medewerkers bevordert. Wil je geïnspireerd worden hoe je deze uitdagingen aanpakt? Dan is onze praktijkgerichte workshop precies wat je nodig hebt.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die te maken heeft (of krijgt) met verzuimbegeleiding en betrokken is bij de inzetbaarheid van medewerkers.
In de workshop wordt veel nadruk gelegd op interactie en deelname van deelnemers. We moedigen vragen en oplossingen delen aan, want samen kunnen we de uitdagingen van verzuim en inzetbaarheid beter begrijpen en aanpakken. De workshop is vooral bedoeld om deelnemers te inspireren over het onderwerp verzuim en duurzame inzetbaarheid. 

Programma
Tijdens de workshop besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen die met verzuim en inzetbaarheid te maken hebben:

- Begeleiding medewerkers
Wat bespreek je met een zieke medewerker? Wat mag je vragen en wat niet? We bespreken de Wet Verbetering Poortwachter en de begeleiding van een medewerkers tijdens de eerste twee jaar van het verzuim.
- Gevolgen Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) 
Hoe bereken je de financiële gevolgen als een medewerker in de WGA komt?Welke begeleiding kun je de medewerker bieden?
- Preventie
Welke maatregelen neem je om arbeidsverzuim te voorkomen?
- Duurzame inzetbaarheid
Hoe krijg je inzicht in de specifieke aandachtspunten voor jouw organisatie? Tijdens het interactieve middagdeel ga je samen met andere deelnemers aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Van breed naar het onderwerp kijken, richt je je blik steeds meer naar de eigen organisatie.

Tijdens deze workshop passen we verschillende interactieve werkvormen toe. Aan het einde van deze leerzame dag ben je geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan. Je weet wat duurzame inzetbaarheid is en welke zaken hier invloed op hebben. Ook heb je meer inzicht in de uitdagingen voor jouw organisatie en hoe je die kunt vertalen naar concrete acties. 

Een (register-) casemanager en een adviseur duurzame inzetbaarheid van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verzorgen deze workshop. De workshop duurt 1 dag,  de groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers (maximaal 2 personen per bedrijf).

Programma

De workshop wordt in het voorjaar 2024 gegeven op:

27 februari in Utrecht 
7 maart in Breda
11 april in Eindhoven
23 mei in Zoetermeer
6 juni in omgeving Zutphen

De workshop duurt van 09.00 - 16.30 uur en is inclusief lunch.
Bij deze workshop is veel afhankelijk van de inbreng van de deelnemers, er is voldoende ruimte en tijd om vragen te stellen en oplossingen te delen met de groep.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail. Een week voor aanvang van de workshop ontvang je de verdere (locatie)gegevens.
Let op bij aanmelden dat je je onder de juiste bedrijfsnaam (BV) en relatienummer aanmeldt.

Wij bieden deze workshop kosteloos aan voor SOOB afdragende bedrijven.
Om dit te kunnen blijven doen vragen wij je om ons bij verhindering uiterlijk 10 werkdagen van tevoren op de hoogte te stellen (E: workshop@tln.nl). Zeg je binnen 10 werkdagen af of ben je (zonder bericht) afwezig dan zijn wij genoodzaakt € 75,- in rekening te brengen.
Bij te weinig aanmeldingen kan TLN de workshop te allen tijde wijzigen of annuleren.

14 van maximaal 16 deelnemers